Ez piszok jó, Egon!

Képrejtvényekkel kapcsolatos tapasztalataim.

2009.05.30. 17:42 BennyFranzen

Rejtvényfejtőknek!

A http://keprejtvenyek.hu oldalon az üzenőfalon volt pár elkeseredett, a rejtvények nehézségi fokára utaló "beszólás". Ezek késztettek az alábbi sorok megírására.


A képrejtvények "megoldhatatlansága" a kezdeti időkben sok próbálkozónak elveszi a kedvét. Szerencsére már több száz rejtvény közül válogathatunk, így mindenki találhat olyat amire első látásra rájön. Érdemes a képek alatti hozzászólásokat elolvasni, mert sok hasznos információt kaphatunk.
Idővel rájövünk, hogy a nyilak közötti 1cm (vagy 1mm) azt jelenti, hogy kicsi (pici, pindur, törpe, stb...), esetleg egy kicsinyítő képzőt helyettesít (-ka, -ke). Megdöbbenünk, hogy a képen látható két dolog közül mennyire fontos, hogy melyik a bal (-oldali). Ha két dolog egymáson van, azt sokféleképpen értelmezhetjük: az alsóra RÁ a felső, alsóN a felső, felső alatt az alsó. Sokszor ki kell mondani a képen látható tárgyat, hogy rájöjjünk mit akart ábrázolni vele a készítője. Az idegen nyelvű kiejtést általában az adott nyelv zászlójával jelölik. Híres emberek is felbukkannak a rejtvényekben, ha sehogy se sikerül rájönni kit ábrázol a kép, nyugodtan kérjünk segítséget egy (a rejtvény alatti) hozzászólásban.
A kezdeti kudarcok ne törjenek le senkit. Amelyik nem megy elsőre, nem kell eröltetni. Van hogy pár nap után (esetleg más hasonló felépítésű rejtvény hatására) első pillantásra beugrik, amin előtte több napig csak kinlódtunk.
Sok sikert!

Benny

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benny.blog.hu/api/trackback/id/tr61153495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aldum · http://aldum.pw 2009.07.06. 11:09:37

Képrejtvények For Dummies :D
süti beállítások módosítása